Pripremite ove izuzetno zdrave i ukusne bombone za svoje ukućane i sebe, jer ćete tako sprečiti bolove u grlu, nazeb, virus i sl. Nemojte ih gristi već ih jednostavno sisajte i tako će se lagano otapati u ustima. Prijatno i zdravi bili 👍👌❤
POTREBNO JE:
2-3 cm djumbira
desetak zrnaca semena anisa
(nije obavezno)
sok od 1/2 limuna
3/4 čaše (od 2dl) šećera
2 kašičice meda
2 kašike vode
malo prah šećera
PRIPREMA:
Djumbir očistite i iseckajte na manje komadiće ili listiće.
U malu šerpu sa debljim dnom stavite šećer, vodu, djumbir, anis i limunov sok i kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte med. Nastavite da kuvate la laganoj vatri uz povremeno mešanje. Mešavina će jako peniti ali vi nastavite uz mešanje da kuvate do guste karamel boje. Tada izvadite djumbir i kašičicom stavljajte male krugove na pek papir. Odozgo pospite prah šećerom ali nije obavezno.
Bombonice će se brzo stegnuti i tada ih skinite sa pek papira pa ih stavite u odgovarajuću posudicu.
POTREBNO JE:
2-3 cm djumbira
desetak zrnaca semena anisa
(nije obavezno)
sok od 1/2 limuna
3/4 čaše (od 2dl) šećera
2 kašičice meda
2 kašike vode
malo prah šećera
PRIPREMA:
Djumbir očistite i iseckajte na manje komadiće ili listiće.
U malu šerpu sa debljim dnom stavite šećer, vodu, djumbir, anis i limunov sok i kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte med. Nastavite da kuvate la laganoj vatri uz povremeno mešanje. Mešavina će jako peniti ali vi nastavite uz mešanje da kuvate do guste karamel boje. Tada izvadite djumbir i kašičicom stavljajte male krugove na pek papir. Odozgo pospite prah šećerom ali nije obavezno.
Bombonice će se brzo stegnuti i tada ih skinite sa pek papira pa ih stavite u odgovarajuću posudicu.
Zanumljiv recept, nije mi jasna kolicina secera :) Pozdrav
ОдговориИзбришиHvala na ukazanoj grešci, ispravila sam... treba 2/3 čaše šećera. Pozdrav!
ИзбришиSad vidim da sam mjesto zanimljiv , napisala pogresno :(
ОдговориИзбриши