Ove sipkave lisnate kiflice su najbolje dok se jedu vruće jer se tope u ustima koliko su dobre, mekane i mirisne. Od srca vam ih preporučujem...
POTREBNO JE:
oko 600 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
1 jaje
1 žumance
5 kašika šećera
2 kašike masti
po potrebi eurokrema
1 vanilin šećer
po potrebi prah šećer
PRIPREMA:
U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite. Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Umesite testo koje treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko.
Dobro umešeno testo vratite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite da naraste.
Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela. Od svakog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova. Na svaki stavljajte po malo eurokrema i urolajte kiflice. Ređajte ih u pleh a tako uradite i sa drugim delom tresta. Pecite kiflice na 180-200 st oko pola sata, tj. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.
POTREBNO JE:
oko 600 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
1 jaje
1 žumance
5 kašika šećera
2 kašike masti
po potrebi eurokrema
1 vanilin šećer
po potrebi prah šećer
PRIPREMA:
U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite. Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Umesite testo koje treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko.
Dobro umešeno testo vratite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite da naraste.
Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela. Od svakog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova. Na svaki stavljajte po malo eurokrema i urolajte kiflice. Ređajte ih u pleh a tako uradite i sa drugim delom tresta. Pecite kiflice na 180-200 st oko pola sata, tj. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.
Нема коментара:
Постави коментар