Kada ne možete odlučiti šta ćete pripremiti nešto na brzinu, evo ideje kako da rešite problem. Ove jednostavne i zdrave pljeskavice će oduševiti vaše ukućane svojim predivnim ukusom, tako da će ubrzo tražiti da ih ponovo pripremite...
POTREBNO JE:
1 mlada tikvica
1 šargarepa
1/4 manje glavice svežeg kupusa
po želji seckanog peršuna
2 jajeta
nekoliko kašika brašna
2 kašičice pr. za pecivo
po ukusu soli i ml. bibera i
ulje za prženje
PRIPREMA:
Očistite i izrendajte šargarepu, tikvicu takođe izrendajte a kupus što sitnije iseckajte. Sve stavite u posudu, dodajte i sitno seckan peršun, posolite i pobiberite,
Posebno izmešajte jaja sa brašnom po potrebi da se dobije smesa ni gusta ni retka. Dodajte i prašak za pecivo pa sve sjedinite sa rendanim povrćem,
Odmah uzimajte po punu kašiku smese i pržite pljeskavice na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene. Stavljajte ih na papirnu salvetu kako bi pokupila eventualno višak masnoće, mada u suštini, ove pljeskavice ne upijaju ulje.
Poslužite ih tople ili hladne uz sezonsku salatu po želji.
POTREBNO JE:
1 mlada tikvica
1 šargarepa
1/4 manje glavice svežeg kupusa
po želji seckanog peršuna
2 jajeta
nekoliko kašika brašna
2 kašičice pr. za pecivo
po ukusu soli i ml. bibera i
ulje za prženje
PRIPREMA:
Očistite i izrendajte šargarepu, tikvicu takođe izrendajte a kupus što sitnije iseckajte. Sve stavite u posudu, dodajte i sitno seckan peršun, posolite i pobiberite,
Posebno izmešajte jaja sa brašnom po potrebi da se dobije smesa ni gusta ni retka. Dodajte i prašak za pecivo pa sve sjedinite sa rendanim povrćem,
Odmah uzimajte po punu kašiku smese i pržite pljeskavice na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene. Stavljajte ih na papirnu salvetu kako bi pokupila eventualno višak masnoće, mada u suštini, ove pljeskavice ne upijaju ulje.
Poslužite ih tople ili hladne uz sezonsku salatu po želji.
Нема коментара:
Постави коментар