среда, 24. јун 2020.

Torta sa jagodama i orasima

             Recept za ovu izdašnu i veoma ukusnu tortu sam osmislila, koristeći namirnice koje sam imala u kuhinji. Spoj krema, jagoda i oraha je fenomenalan. Umesto jagoda možete koristiti i maline, kupine, višnje ( samo u tom slučaju nemojte koristiti puding od jagoda već gustin) i svakako nećete pogrešiti...👌😋☺

POTREBNO JE: 
Za koru: 
3 jaja
250 gr šećera
2 dl vode
250 gr brašna
2 kašike kakoa
1 pr. za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone 
Za žuti krem: 
7 dl mleka
5 kašika šećera
2 pudinga os vanile
1 vanilin šećer
50 gr bele čokolade
125 gr margarina ili putera
Za voćni fil: 
3 dl vode
1 puding od jagoda
oko 250 gr jagoda
(ja sam koristila zamrznute)
Za fil od oraha: 
2,5 dl mleka
4-5 kašika šećera
oko 200 gr mlevenih oraha
I još: 
šlag u prahu
PRIPREMA: 
           Odvojte belanca od žumanaca. U žumanca dodajte polovinu od ukupne količine šećera i umutite penasto mikserom, pa dodajte brašno pomešano sa kakaom, pecivom, sodom bikarbonom i na kraju vruću vodu. Sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca sa ostatkom šećera pa ih lagano umešajte u predhodnu smesu.
Sipajte smesu u okrugli kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180-190 st. oko 35-40 minuta.
Pečenu koru ohladite i presecite na pola.
           Za žuti krem sipajte mleko u posudu, dodajte šećer i puding. Sve dobro sjedinite da nema grudvica pa kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. U još vruć krem dodajte čokoladu pa sklonite da se prohladi. U prohlađen krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom.
           Za voćni fil, u odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i puding, izmešajte pa kuvajte dok ne provri. Dodajte jagode i kuvajte još neki minut, tj. dok se ne zgusne.
           Za fil od oraha, stavite mleko i šećer i pustite da provri. Tada dodajte orahe, dobro izmešajte i sklonite sa vatre.
           Za ukrašavanje umutite šlag po uputstvu na kesici.
           Filovanje: prva kora - voćni fil - žuti krem - fil od oraha - druga kora - šlag.
 





Нема коментара:

Постави коментар