POTREBNO JE:
Za koru:
3 jaja
250 gr šećera
2 dl vode
250 gr brašna
2 kašike kakoa
1 pr. za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
Za žuti krem:
7 dl mleka
5 kašika šećera
2 pudinga os vanile
1 vanilin šećer
50 gr bele čokolade
125 gr margarina ili putera
Za voćni fil:
3 dl vode
1 puding od jagoda
oko 250 gr jagoda
(ja sam koristila zamrznute)
Za fil od oraha:
2,5 dl mleka
4-5 kašika šećera
oko 200 gr mlevenih oraha
I još:
šlag u prahu
PRIPREMA:
Odvojte belanca od žumanaca. U žumanca dodajte polovinu od ukupne količine šećera i umutite penasto mikserom, pa dodajte brašno pomešano sa kakaom, pecivom, sodom bikarbonom i na kraju vruću vodu. Sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca sa ostatkom šećera pa ih lagano umešajte u predhodnu smesu.
Sipajte smesu u okrugli kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180-190 st. oko 35-40 minuta.
Pečenu koru ohladite i presecite na pola.
Za žuti krem sipajte mleko u posudu, dodajte šećer i puding. Sve dobro sjedinite da nema grudvica pa kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. U još vruć krem dodajte čokoladu pa sklonite da se prohladi. U prohlađen krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom.
Za voćni fil, u odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i puding, izmešajte pa kuvajte dok ne provri. Dodajte jagode i kuvajte još neki minut, tj. dok se ne zgusne.
Za fil od oraha, stavite mleko i šećer i pustite da provri. Tada dodajte orahe, dobro izmešajte i sklonite sa vatre.
Za ukrašavanje umutite šlag po uputstvu na kesici.
Filovanje: prva kora - voćni fil - žuti krem - fil od oraha - druga kora - šlag.
Нема коментара:
Постави коментар