POTREBNO JE:
5 kg jagoda
2.500 gr šećera
1 kesica limontusa
tegle
PRIPREMA:
Jagode dobro operite, skinite im peteljke i stavite u veću šerpu za kuvanje. Kuvajte desetak minuta a onda u 2-3 navrata dodajte šečer. Nastavite kuvanje uz povremeno mešanje, Ukoliko počne da se pojavljuje pena pri vrhu, obavezno je izvadite kašikom. Džem će brzo početi da se zgušnjava i potrebno je neprestano mešanje. Da biste proverili gustinu, izvadite kašikom malo soka na tacnu, stavite u frižider i ukoliko vidite da je dobio gustinu, nešto više od gustine meda, džem je gotov. Još vruć džem sipajte u vruće sterilisane tegle u rerni na 100-120 st. Odmah ih zatvarajte original poklopcima i "ušuškajte" u neko ćebe ili sl. Kada se tegle potpuno ohlade, smestite ih u ostavu.
Нема коментара:
Постави коментар