POTREBNO JE:
1/2 kg tankih kora
oko 350 gr očišćenih višanja
150 gr ml. plazma keksa
ulje
oko 100 gr margarina
4 dl vode
20 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
PRIPREMA:
Višnje bez koštica promešajte sa plazma keksom. Na podlogu stavite prvu koru i poprskajte je sa malo ulja pa stavite drugu koru, poprskajte je uljem, pa treću koru koju takođe poprskajte uljem i na ivicu duž kora stavite nadev od višanja i keksa. Lagano urolajte i stavite na dugačak pleh. Postupak ponovite dok ne utrošite sav materijal. Urolane kore prelijte otopljenim margarinom i stavite u rernu zagrejanu na 200-220 st. da se peče. Nakon 15 minuta smanjite malo temperaturu i pecite još desetak minuta (zavisno od rerne). Pečenu pitu izvasite iz rerne da se hladi.
Za to vreme skuvajte preliv od vode, šećera i vanile i njime prelijte mlaku pitu, pokrijte je čistom krpom i ostavite da kore upiju svu tečnost. Dobro je ohladite i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар