недеља, 14. март 2021.

Brza piškota torta sa višnjama

         Izuzetno ukusna i osvežavajuća brza kremasta i voćna torta koja se ne peče a koja osvaja na prvi zalogaj. I budite sigurni da ćete želeti makar još jedno parče...😋😊

POTREBNO JE: 
oko 300 gr piškota
2 čaše kisele pavlake
150 gr šlaga u prahu
2 kesice vanile
5-6 kašika šećera u prahu
1 čaša kisele vode
1 čaša mleka
1 kašika želatina
oko 300 gr očišćenih višanja
sok od višanja ili mleko 
za umakanje piškota
PRIPREMA: 
             Želatin rastvorite u dve kašike hladne vode i ostavite da nabubri.
             Umutite mikserom šlag sa prah šećerom, hladnom vodom i mlekom pa dodajte kiselu pavlaku. Najmanjom brzinom miksera mutite da se sjedini sa šlagom pa dodajte želatin koji ste malo smlačili (pazite da ne provri) i sve mutite mikserom još minut dva srednjom brzinom.
             Okrugli kalup sa pokretnim stranicama obložite providnom prijanjajućom folijom pa poređajte po dnu piškote koje ste "provukli" kroz sok ili mleko. Preko piškota nanesite jednu trećinu šlaga pa ponovo poređajte piškote, ostavlajući po malo prostora između. U te prostore stavite polovinu od ukupne količine višanja (kao na slici), pa drugu trećinu šlaga, pa ponovo piškote i ostatak višanja.
               Odozgo tortu ukrasite ostatkom šlaga, ostavite da se dobro ohladi u frižideru pa je poslužite Prijatno! 







Нема коментара:

Постави коментар