понедељак, 22. март 2021.

Girice iz rerne

           Girice pripremljene na ovaj način ne upijaju ulje kao prilikom prženja u dubokom ulju a hrskave  su i ukune...

POTREBNO JE: 
500 gr girica
oko 4-5 kašika kukuruznog brašna
oko 3 kašike pšeničnog brašna
1-2 kašičice aleve paprike
po ukusu soli
ulje
PRIPREMA: 
            U manju posudu pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno i alevu papriku. U drugu manju posudu sipajte ulje. Girice operite pod mlazom hladne vode pa ih stavite između krpe i tapkajte ih kako bi upile višak vode. Zatim girice posolite i ostavite desetak minuta da stoje. Pleh u kome ćete peći girice prekrijte pek papirom. Svaku giricu uvaljajte u suvu mešavinu a zatim "provucite" kroz ulje pa ređajte jednu do druge u pleh. Tako složene girice pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. desetak minuta a zatim smanjite na 180 i pecite dok lepo ne porumene. Služite ih tople ili hladne. 



Нема коментара:

Постави коментар