недеља, 28. март 2021.

Lisnate rolnice

           Moram priznati da vam za pripremu ovih rolnica treba malo više vremena ali kada ih budete probali, shvatićete da se trud i vreme ispaltilo. Zato, obradujte svoje drage ukućane ili goste jednim ovakvim doručkom ili večerom. Uz njih možete poslužiti i jogurt, kiselo mleko...

POTREBNO JE: 
oko 800 gr brašna
2 dl mleka
1,5 dl kisele vode
1 kesica suvog kvasca
70 ml ulja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
200 gr margarina
1 dl ulja
oko 200 gr kačkavalja
ili tvrdog sira
1 jaje
susam, laneno seme
PRIPREMA: 
            U vanglu za mešenje stavite brašno i so pa dodajte toplo mleko izmešano sa kvasacem i šećerom, Zatim dodajte ulje i uz dodatavanje kisele vode umesite glatko testo. 
Pokrijte ga krpom i ostavite da uskisne (nadođe). Nadošlo testo prebacite na radnu površinu i podelite ga na dva dela. Svaki deo razvucite oklagijom što tanje pa ga premažite blago otopljenim margarinom. Preklopite testo kao knjigu. Isto uradite i sa drugim delom testa. Ostavite da odstoji tako preklopljeno oko 10 min. pa ponovite postupak još jednom (razvucite testo, premažite pa preklopite).
              Nakon toga ponovo razvucite preklopljeno testo što tanje pa preko njega narendajte kačkavalj ili sir. Urolajte pa secite na rolnice širine oko 5 cm. Ređajte u podmazan pleh i ostavite da odmara nekoliko minuta a potom svaku rolnicu premažite umućenim jajetom i pospite susamom i lanenim semenom..
              Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko pola sata (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni.
             







Нема коментара:

Постави коментар