петак, 14. мај 2021.

Domaća pašteta od skuše

           Svi znamo da je plava riba veoma zdrava i bogata Omega 3 masnim kiselinama a posebno mesto zauzima i skuša. To je razlog da se upravo ona nađe na mojoj trpezi bar jednom nedeljno. Ovog puta sam želela da probam da od jedne skuše napravim paštetu i verujte, ukus je fenomenalan 👌

POTREBNO JE: 
1 skuša
1 manja glavica crnog luka
2 kuvana jajeta
2 čena belog luka
soka od pola limuna
2-3 kašike ulja
po ukusu soli
PRIPREMA: 
            Skušu očistite od iznutrice, operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 st. stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite oko 30-40 min.
Pečenu skušu očistite od kostiju, Posebno skuvajte jaja pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite.
            U blender stavite skušu , crni i beli luk, limunov sok i sve dobro izblendirajte. Paštetu preručite u činije, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru pa je poslužite za doručak, užinu ili večeru.



Нема коментара:

Постави коментар