петак, 3. септембар 2021.

Jagnjeća rebra sa krompirom

            Obožavam jagnjetinu a posebno rebarca, pa ako je i vi volite, probajte da je spremite na ovaj jednostavan način a verujte izuzetno su ukusna i sočna...😋


POTREBNO JE: 
oko 1,5 kg jagnjećih rebara
oko 1 kg krompira
2-3 glavice crnog luka
nekoliko čenova belog luka
1 kašika suvog biljnog začina
po ukusu soli, ml. bibera
aleve paprike 
2 kašike svinjske masti
PRIPREMA: 
              Jagnjeća rebra posolite, pobiberite, pospite suvim biljnim začinom i alevom paprikom pa ostavite da stoji u frižideru desetak minuta.
              U odgovarajuću posudu za pečenje stavite oljušten i na komade isečen krompir, crni luk isečen na četvrtine i cele čenove belog luka. Posolite i pobiberite pa preko stavite jagnjeća rebra. Dodajte mast, čašu vode, pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko 40 minuta, zatim sklonite foliju i pecite još oko 30 minuta na 180 st. Za svaki slučaj proverite da li je meso pečeno, jer zavisi i od rerne.
             Gotovo jelo poslužite toplo uz sezonsku salatu po izboru.





Нема коментара:

Постави коментар