Jednostavno se priprema a tokom zime ćete ga koristiti u razne svrhe. Od ♥ vam preporučujem da i vi spremite ovaj pelat bez konzervansa i sigurna sam da se nećete pokajati...
POTREBNO JE: 3 kg paradajza
po 1 kašiku soli na svaku teglu
po 1 kašičicu šećera
po želji lista pešuna, celera,
po želji suvog bosiljka
PRIPREMA:
Čvrst, zreo i zdrav paradajz rasecite malo nožem pri vrhu unakrst pa ga stavite u kipuću vodu. Nakon minut-dva izvadite i stavite ga u hladnu vodu. Tako uradite sa ostatkom paradajza.
Skinite ljuske sa paradajza (izuzetno se lako skidaju) i ceo paradajz ređajte u predhodno dobro oprane tegle (cca 720 gr). U svaku teglu stavite so, šećer, seckan peršun ili celer, bosiljak.
Dobro ih zatvorite i poređajte u dublju širu posudu na čije ste dno stavili krpu. Sipajte vodu i pustite da se zagreva a kada dostigne stepen ključanja, smanjite malo temperaturu i ostavite da voda struji oko 20 minuta. Ostavite da se tegleohlade u vodi a nakon toga ih obrišite i smestite sa ostalom slanom zimnicom.
Нема коментара:
Постави коментар