уторак, 31. август 2021.

Gibanica iz tiganja

            Ostalo mi je nekoliko tankih kora i želela sam da ih iskoristim za pitu, ali, obzirom da ih je malo, probala sam da je ispečem na tiganju, umesto da uključujem rernu, obzirom da je bila baš vrućina napolju.
Verujte da sam se oduševila kako je "ispala" i znam da ću od sada češće da je ovako pravim za muža i sebe. Probajte i vi, nećete pogrešiti...
POTREBNO JE: 
7-8 gotovih kora za pitu
200 gr sitnog sira
2 jaja
manje od pola čaše ulja
2 kašičice pr. za pecivo
PRIPREMA: 
            U jednu posudu izmešajte sir, jaja, pr. za pecivo i ulje.
Veći tiganj premažite uljem pa stavite koru koja treba da viri preko ivice tiganja. Po kori rasporedite po malo smese, pa stavite drugu koru koju postavite sa suprotne strane od predhodne kore, kako bi ivice tiganja bile prekrivene korom. I na nju nanesite malo smese.
Nastavite da ređate kore ali ih malo "zgužvajte" kako ne bi prelazile ivicu tiganja. Nastavite tako dok ne utošite sav materijal. Na kraju preklopite kore koje prelaze ivice tiganja, ka sredini. 
Premažite ostatkom smese i prelijte uljem.
           Uključite ringlu na srednju temperaturu i pecite pitu 2-3 minuta a onda smanjite, poklopite i nastavite da pečete ali postepeno protresite tiganj, kako se pita ne bi zalepila na dnu.
Nakon 5-6 minuta, proverite da li je porumenela sa donje strane i ako jeste, okrenite je i pecite gornju stranu dok i ona ne porumeni.
           Pečenu pitu preručite na veći plitki tanjir, secite i poslužite vruću uz jogurt ili kiselo mleko.







Нема коментара:

Постави коментар