уторак, 22. март 2022.

Pita sa kiselim kupusom

         Ova predivna i ukusna pita me podseća na detinjstvo kada nam je majka često spremala i evo, reših da je i ja napravim. Ne zahteva posebno umeće a sigurna sam da ćete svoju porodicu obradovati ako je pripremite za doručak ili večeru...

POTREBNO JE: 
500 gr. gotovih kora
oko 700 gr kiselog kupusa
1 veća glavica crnog luka
pola dl ulja
2 jaja
3 dl kisele vode
po ukusu soli i bibera
PRIPREMA: 
        Kupus što sitnije iseckajte i stavite u sud sa malo vode da se dinsta. Po potrebi dolivajte po malo vode i kada kupus omekša i sva voda ispari dodajte ulje i sitno seckan crni luk i pržite dok luk ne omekša. Posolite i pobiberite pa sklonite sa vatre.
Pleh podmažite uljem pa ređajte naizmenično kore i fil, Na poslednju koru nemojte stavljati fil. 
Sada pitu isecite na željene kocke pa je prelijte jajima umućenim sa kiselom vodom.
Ostavite da stoji oko 15 minuta pa je pecite na 200 st. oko 30-40 min. (zavisno od rerne).





Нема коментара:

Постави коментар