Ovu izuzetno brzu, osvežavajuću tortu (poslasticu) sam osmislila, jer sam poželela nešto slatko, s'tim da ne dodajem šećer već umesto njega džem, koji je bio pun pogodak. Dobila sam mini tortu koja je brzinom svetlosti pojedena 😂😋👌
POTREBNO JE: 1 pakovanje piškota
4 dl mleka
1 kesica pudinga od čokolade
70 gr margarina
1 kesica vanile
4 dl vode
300 gr jagoda
4 kašike gustina
3-4 kašike džema od jagoda
PRIPREMA:
Skuvajte puding od čokolade, sklonite sa vatre i dodajte margarin. Mešajte da se otopi pa dodajte pola količine piškota izlomljene na manje komade. Lagano sve izmešajte.
U posebnu posudu sipajte 3 dl vode, dodajte jagode i džem pa kad provri dodajte gustin rastvoren u 1 dl vode. Kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu pa sklonite sa vatre. Dodajte ostatak izlomljenih piškota i lagano izmešajte.
Ovalnu posudu obložite providnom folijom pa izručite prohlađenu smesu sa jagodama i piškotama pa preko nje puding od čokolade sa piškotama. Prekrijte odozgo takođe folijom i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Preokrenite posudu na okruglu tacnu pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар