Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike ulja
2 kašike kakaoa
4 kašike brašna
kesica praška za pecivo
Preliv:
2 dl mleka
3 kašike šećera
1 kesica vanile
Krema:
8 dl mleka
2 kesice pudinga od vanile
2 kašike gustina
7 kašike šećera
1 kesica vanile
50 gr bele čokolade
230 gr margarina
Glazura:
100 gr čokolade za kuvanje
3 kašike kakaoa
3 kašike šećera
1 dl mleka ili vode
20 gr margarina
PRIPREMA:
Mikserom penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte ulje i na kraju mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Smesu izručite u uljem podmazan i brašnom posut pravougaoni ili četvrtasti pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 2o min. (zavisno od rerne). Pečenu koru malo prohladite.
Posebno stavite da provri mleko sa šećerom i vanilom i odmah prelijte preko kore.
Za krem stavite 6 dl mleka sa šećerpm i vanilom da provri. U ostatak mleka dobro izmešajte puding i gustin da nema grudvica pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne i odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok se ne otopi. Krem malo prohladite pa dodajte margarin i sve umutite. Ovaj krem ravnomerno nanesite na koru i ostavite da se hladi.
Za čokoladnu glazuru u sud stavite sve sastojke i kuvajte dok ne dobijete dovoljnu gustinu pa prelijte preko krema. Kolač dobro ohladite u frižideru, pa secite na željene kocke i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар