Fenomenalan ukus ove bajadere upotpuniće vašu posnu trpezu a ukoliko ne želite posnu varijantu, naravno, možete umesto posnih namirnica, tj. sastojaka koristiti i mrsne jer svakako nećete pogrešiti...
250 gr posnog mlevenog keksa
200 gr mlevenih oraha
150 gr šećera
1 vanilin šećer
1 dl vode
125 gr margarina
100 gr posne čokolade
Za glazuru:
100 gr posne čokolade
2 kašike vode
3 kašike šećera
3 kašike ulja
PRIPREMA:
U odgovarajući sud sipajte vodu i šećer pa kada se šećer otopi dodajte margarin i vanilin šećer.
Kada se i margarin otopi sklonite sud sa vatre pa dodajte mlevene orahe i mleveni keks. Sve dobro izmešajte da se sjedini.
Smesu podelite na dva dela pa u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu.
Na tacnu stavite prvo tamni deo, dobro rastanjite pa stavite svetliki deo.
Ostavite da se ohladi a zatim napravite glazuru: u sud stavite čokoladu, šećer, vodu i ulje i na laganoj vatri sve dobro sjedinite uz mešanje.
Nanesite glazuru na ohlađenu bajaderu, ostavite je da se stegne pa secite na željene štangle i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар