субота, 27. мај 2023.

Bajadera (posna)

    Fenomenalan ukus ove bajadere upotpuniće vašu posnu trpezu a ukoliko ne želite posnu varijantu, naravno, možete umesto posnih namirnica, tj. sastojaka koristiti i mrsne jer svakako nećete pogrešiti...
POTREBNO JE: 
250 gr posnog mlevenog keksa
200 gr mlevenih oraha
150 gr šećera
1 vanilin šećer
1 dl vode
125 gr margarina
100 gr posne čokolade
Za glazuru: 
100 gr posne čokolade
2 kašike vode
3 kašike šećera
3 kašike ulja
PRIPREMA: 
    U odgovarajući sud sipajte vodu i šećer pa kada se šećer otopi dodajte margarin i vanilin šećer. 
Kada se i margarin otopi sklonite sud sa vatre pa dodajte mlevene orahe i mleveni keks. Sve dobro izmešajte da se sjedini.
Smesu podelite na dva dela pa u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu.
Na tacnu stavite prvo tamni deo, dobro rastanjite pa stavite svetliki deo.
Ostavite da se ohladi a zatim napravite glazuru: u sud stavite čokoladu, šećer, vodu i ulje i na laganoj vatri sve dobro sjedinite uz mešanje.
Nanesite glazuru na ohlađenu bajaderu, ostavite je da se stegne pa secite na željene štangle i poslužite.



Нема коментара:

Постави коментар