понедељак, 7. август 2023.

Torta sa džemom od kajsija i vanil kremom

     Fenomenalan osvežavajući ukus ove kremaste torte baš, baš prija vašim nepcima. Umesto džema od kajsija možete koristiti i džem od bresaka, svakako nećete pogrešiti...
POTREBNO JE: 
Za koru:
3 jaja
5 kašika šećera
4 kašike ulja
4 kašike mleka
7 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Za krem: 
6 dl mleka
2 jaja
5 kašika šećera
2 kašike gustina
1 kesica vanile
1 kesica pudinga od vanile
100 gr margarin
I još:
nekoliko kašika džema od kajsija
1 kesica krem šlaga sa ukusom vanile
PRIPREMA: 
    Mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne rastopi pa dodajte ulje, mleko i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu izručite u kalup za tortu sa obručem čije ste dno prekrili pek papirom. Pecite oko 15 min. u zagrejanoj rerni na 180 st. (zavisno od rerne).
Pečenu koru izvadite iz kalupa pa kada se ohladi presecite je na pola.
U odgovarajući sud umutite žumanca, dodajte puding, gustin i oko 2 dl mleka pa sve sjedinite da nema grudvica. Dobijenu smesu dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vanilu pa sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa u vruć krem dodajte margarin i sve zajedno mešajte dok se margarin ne otopi. Ostavite da se prohladi a za to vreme umutite šam od 2 belanceta. U mlak krem dodajte kašiku po kašiku umućenog šama i mutite mikserom najmanjom brzinom. 
Na tacnu za tortu stavite koru pa je premažite džemom, preko njega nanesite krem a preko krema stavite drugu koru.
Umutite krem šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu i držite je u frižider do služenja.






Нема коментара:

Постави коментар