понедељак, 15. јануар 2024.

Kocke sa plazmom, kompotom od jagoda i kremom

    Ukoliko vam se jede nešto slatko ili vam iznenada dolaze gosti a nemate puno vremena za spremanje, predlažem vam da pripremite ovaj kolač koji se ne peče a veoma je ukusan. Ja sam koristila kompot od jagoda ovde  a vi možete koristiti i neki drugi kompot ili voće po želji...
POTREBNO JE: 
oko 14 celih plazma keksa
Za voćni fil:
1 tegla (od 720 gr) kompota od jagoda
3 kašike šećera
4 kašike gustina
Za žuti krem:
5 dl mleka
5 kašika šećera
2 jaja
5 kašika gustina
200 gr margarina
1 kesica vanile
1 kesica šlaga
PRIPREMA: 
    U sud sipajte očišćene višnje iz kompota, 3 kašike šećera i polovinu tečnosti iz tegle pa stavite da provri. U međuvremenu razmutite 4 kašike gustina u ostatak tečnosti iz kompota pa dodajte u provrele višnje. Kuvajte dok se ne zgusne pa ostavite da se hladi.
U zaseban sud žicom umutite jaja sa 5 kašika šećera i vanilom pa dodajte 5 kašika gustina i mleko, sve dobro sjedinite i stavite da se kuva. Kada se krem zgusne, sklonite sa vatre i u mlak dodajte margarin.
Sve dobro umutite mikserom.
Pokvasite plazmu u mleko i ređajte na pravougaonu tacnu. Preko ravnomerno nanesite voćni fil. 
Umutite šlag po uputstvu na ambalaži i 2-3 kašike dodajte u žut krem pa njime premažite voćni fil.  Ostatkom šlaga ukrasite kolač po želji. Ohladite ga dobro u frižideru, secite na kocke i poslužite.





Нема коментара:

Постави коментар