Ova fenomenalna kremasta torta će svojim ukusom zadovoljiti sva vaša čula i zadiviće svakog ko je bude probao...
Kore od belanaca:
5 belanaca
10 kašike šećera
3 ravne kašike brašna
3 kašike gustina
3 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
3 kašike ulja
3 kašike mleka
Krem:
8 dl mleka
100 gr karamele
5 žumanaca
5 kašika šećera
100 gr gustina
125 gr margarina
3 kašike prah šećera
Još:
1 kesica šlag krema
sa ukusom čokolade
PRIPREMA:
Umutite mikserom belanca u šam pa postepeno dodajte šećer. Mutite dok šam ne postane sjajan i gust pa špatulom lagano umešajte brašno, gustin, kakao i pecivo i na kraju dodajte ulje i mleko.
Dobijenu smese sipajte u dva ista kalupa prečnika 18-20 cm. koja ste prekrili pek papirom ukoliko želite okruglu tortu ili u jedan veći pravougaoni pa podelite koru na dva dela. Pecite na 180 st. oko 15 minuta.
Za krem u jedan sud stavite 3 kašike šećera da se malo karamelizuje pa odmah dodajte 4 dl mleka i karamele pa sve kuvajte na umerenoj vatri dok se karamele ne otope.
Za to vreme u drugi sud umutite žumanca sa 3 kašike šećera pa dodajte gustin i ostatak mleka. Sjedinite da nema grudvica pa tu smesu dodajte u mleko sa karamelama. Kuvajte dok se ne zgusne pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se hladi.
Posebno umutite margarin sa prah šećerom pa ga dodajte kašiku po kašiku u prohlađen krem neprestano muteći mikserom..
Umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa 4-5 kašika dodajte u krem.
Na tacnu za služenje stavite prvu koru pa je premažite polovinom krema, zatim stavite drugu koru pa i nju premažite ostatkom krema.
Celu tortu dekorišite ostatkom šlag krema i ostavite je u frižider da se dobro ohladi pre služenja.
Нема коментара:
Постави коментар