петак, 26. јул 2024.

Domaći sladoled od vanile, čokolade i breskve

     Ukoliko volite domaći sladoled (a ja ga obožavam), evo ideje kako možete pripremiti tri vrste izuzetno ukusnih sladoleda od jedne smese...

POTREBNO JE: 
Osnovna smesa:
4,5 dl mleka
5 + 10 kašika šećera
3 jaja
30 gr putera ili margarina
280 gr šlag krem od vanile
Sladoled od vanile:
2 kesice vanile
Sladoled od čokolade:
50 gr čokolade za kuvanje
Sladoled od bresaka: 
1-2 breskve
pola čaše kisele pavlake
PRIPREMA: 
    Umutite penasto jaja sa 5 kašika šećera. U zaseban sud stavite mleko sa 10 kašika šećera da vri nekoliko minuta pa sklonite sud i u mleko dodajte umućena žumanca. Sve umutite žicom, vratite na šporet i kuvajte na laganoj vatri (ne treba da vri), uz neprestano mešanje, dok ne počne malo da se zgušnjava.
Sklonite sud sa vatre i u mlaku smesu postepeno dodajte šlag krem, umućen po uputstvu na ambalaži.
Smesu dobro umutite i podelite je na tri dela ili po želji koliko kog sladoleda želite da imate.
U jedan deo dodajte vanilin šećer, u drugi 30 gr otopljene čokolade i 20 gr rendane čokolade.
U treći deo dodajte kiselu pavlaku i izblendirane oljuštene breskve i sve sjedinite.
Gotove sladolede sipajte u plastične posude i stavite u friz (zamrzivač) da se stegnu pa ih poslužite...









Нема коментара:

Постави коментар