Ukoliko niste baš vične u razvlačenju velikih domaćih tankih kora (moram priznati da ja baš nisam), onda ćete bez problema napraviti ovakve manje kore i uživati u ovim piticama, Napravite ih za doručak ili večeru svojim dragim ukućanima i biće oduševljeni koliko su hrskave spolja a mekane i sočne iznutra.
POTREBNO JE:Kore:
oko 400 gr brašna
50 ml ulja
1 kašičica soli
2 dl mlake vode
Nadev:
250 - 300 gr sira
1-2 jajeta
Za premazivanje:
1 jaje
PRIPREMA:
Umesite glatko testo od navedenih sastojaka, koje ne treba da se lepi za ruke pa ga podelite na osam delova, i svaki deo oblikujte u lopticu, premažite ih uljem i ostavite ih pokrivene da odmaraju do pola sata.
Nakon toga uzmite jednu lopticu, stavite je na pobrašnjenu ili uljem namazanu radnu površinu i razvucite rukama ili oklagijom što tanju koru, pa je poprskajte uljem.
U jedan sud izmešajte viljuškom sir (ja sam koristila sitan sir) i jaja.
"Pobacajte" po malo fila po razvučenoj kori pa je lagano urolajte u obliku puža i stavite na uljem podmazan pleh.
Ponovite postupak i sa ostalim lopticama.
Ostavite da odmaraju desetak minuta, premažite ih umućenim jajetom i pecite na 180-200 st (zavisno od rerne), tj. dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар