петак, 29. новембар 2024.

Svadbarski sladak kupus

    Ovako pripremljen kupus je izuzetno ukusan i verujem da ćete i vi i vaši ukućani ili gosti biti oduševljeni koliko je dobar. Ukoliko već niste probali da ga ovako spremite od ♥ vam predlažem da to učinite i nećete se pokajati...

POTREBNO JE:
1 veća glavica slatkog kupusa
oko 300 gr svinjskog mesa
oko 250 gr suvih rebara
1 puna kašika masti
1-2 paprike
1-2 paradajza
1 šargarepa
1 veću glavicu crnog luka
2-3 češnjeva belog luka
1 ljutu papričicu (nije obavezno)
po ukusu soli, bibera i suvog začina
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
po želji lista peršuna
PRIPREMA: 
    Kupus operite i isecite na uzdužne komade debljine oko 2 cm. Meso i suva rebra isecite na manje komade. Šargarepu očistite i isecite na kolutove. Crni luk iseckajte. Papriku i paradajz isecite na komade. 
U dublju šerpu stavite mast, pa poređajte red isečenog kupusa, zatim polovinu mesa i rebara, polovinu crnog luka, šargarepe, paprike i paradajza, preko ponovo poređajte red kupusa, posolite, pobiberite, pospite sa malo aleve paprike, seckan beli luk, šargarepu, ponovo poređajte kupus, ostatak mesa i rebara, ostatak crnog luka, paprike i paradajze. Stavite preko i ljutu papričicu, pospite suvim začinom, biberom i ostatkom aleve paprike. Ukoliko vam ostalo još kupusa i njega stavite po vrhu.
Pospite seckanim peršunom i nalijte vodom do polovine šerpe.
Poklopite i stavite da se kuva, najpre na jačoj vatri a kada provri, smanjite i ostavite da se krčka još oko 2 h. Povremeno prodrmajte šerpu ali nemojte da mešate.
Kupus poslužite vruć.




Нема коментара:

Постави коментар