понедељак, 2. децембар 2024.

Pita od jabuka sa pečenim korama

 Malo sam eksperimentisala sa receptom i napravila ovu ukusnu pitu koja je slična klasičnoj piti sa jabukama ali je hrskava i verujem da ćete i vi probati da je napravite... jednostavna je i brza a svakako zaslužuje svoje mesto u nizu različitih pita sa jabukama...

POTREBNO JE: 
500 gr gotovih kora
oko100 gr margarina
150 gr šećera
5 jabuka
1 kašika cimeta
3 kašike griza
po želji prah šećer i
1 vanilin šećer
PRIPREMA: 
    Na odgovarajući pleh (veličine kora), stavite jednu koru pa je poprskajte sa 1-2 kašike otopljenog margarina i kašikom šećera. Preko nje stavite drugu koru i tako nastavite dok ne utrošite sve kore. 
Stavite pleh u rernu zagrejanu na 150 st i pecite dok kore blago ne porumene.
Za to vreme oljuštite i izrendajte jabuke, stavite ostatak šećera, griz i cimet i sve lagano izmešajte.
Drugi manji pleh premažite margarinom, pa stavite polovinu pečenih kora, preko njih stavite fila i preko njega ostatak kora.
Ukoliko vam je ostao otopljen margarin možete njime poprskati pitu.
Stavite pleh sa pitom u zagrejanu rernu na 180 st i pecite oko dvadesetak minuta.
Pečenu pitu izvadite iz rerne i po želji je pre služenja pospite šećerom u prahu zamirisanim vanilom. 

         


Нема коментара:

Постави коментар