Izuzetno ukusna, sočna i kremasta torta koja će vas osvojiti na prvi zalogaj...
POTREBNO JE:
Kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika mlevene plazme
2 kašike kakaoa
1 kašika brašna
Preliv:
1,5 dl skuvane nes kafe
Krem:
5 žumanaca
5 kašika šećera
120 gr margarina
100 gr čokolade
1 kašičica nes kafe
2 kesice šlag pene
PRIPREMA:
Umutite belanca u šam pa dodajte šećer. Mutite dok se šećer ne rastopi pa dodajte mlevenu plazmu, brašno i kakao. Izručite smesu u odgovarajući sud za pečenje pa pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 st. 15-20 min.
Za krem mutite žumanca sa šećerom dok ne pobele pa nastavite da mutite na pari. Zatim dodajte nes kafu, iseckan margarin i iseckanu čokoladu, pa sve zajedno kuvajte na pari dok se krem ne zgusne.
Sklonite krem pa kada se prohladi kratko ga umutite mikserom.
Posebno umutite šlag po uputsrvu na ambalaži, pa nekoliko kašika dodajte u krem.
Na tacnu za služenje stavite koru, prelijte je nes kafom, pa preko kore premažite krem.
Preko krema stavite ostatak šlaga, stavite tortu u frižider da se dobro ohladi, pa je poslužite.

Нема коментара:
Постави коментар