уторак, 11. новембар 2025.

Pita sa plavim patlidžanom

  Po prvi put sam napravila pitu sa plavim patlidžanom i oduševila sam se njenim posebnim ukusom. Možete je i vi napraviti za doručak ili večeru za svoje ukućane...

POTREBNO JE: 
500 gr gotovih kora
1 plavi patlidžan
2-3 jaja
oko 50 gr sitnog sira
po ukusu soli i mlevenog bibera
1-2 kašike brašna
nekoliko kašika ulja
ili otopljenog margarina
PRIPREMA: 
    Plavi patlidžan presecite uzdužno na dva dela, stavite ga na foliju i pecite na ringli šporeta dok ne omekša (možete i u rerni). Kada se ispeče oljuštite ga i što sitnije iseckaje pa stavite u sud.
Tu dodajte jaja, brašno, sir, so i mleveni biber po ukusu. Sve lagano izmešajte (primetićete da će biti dosta tečno ali kada se pita ispeče biće ok).
Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite je uljem ili otopljenim margarinom, preko stavite drugu koru pa i nju premažite a zatim uz ivicu kora rasporedite pripremljenu smesu. Urolajte i stavite u pleh.
Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal.
Odozgo kore prelijte sa malo ulja, stavite pleh u rernu zagrejanu na 200 st i pecite oko 30 min. (zavisno od rerne), dok ne porumeni.
Secite pitu na željene komade i poslužite toplu.




Нема коментара:

Постави коментар