Često za doručak ili večeru napravim pitu ili burek sa sirom "iz tiganja" a ovog puta sam probala i sa šampinjonima i verujte, oduševila sam se koliko je to dobro i ukusno. A, naravno ne uključujem ni rernu jer je ovo mera za dvoje (supruga i mene)... mada mogu i troje ako nisu isuviše gladni...
POTREBNO JE:
7-8 gotovih kora za pitu
oko 150 gr šampinjona
1 manja glavica crnog luka
po ukusu so, ml.biber i suvi začin
1 dl jogurta i
4-5 kašika ulja
PRIPREMA:
Šampinjone operite, obrišite i sitno iseckajte. Crni luk takodje očistite i sitno iseckajte.
Na 3 kašike ulja pržite crni luk minut-dva pa dodajte šampinjone. Posolite, pobiberite i začinite suvim začinom. Sve zajedno uz mešanje dinstajte još 5-6 minuta pa sklonite sa vatre, dodajte jogurt i ponovo izmešajte.
Na dno tiganja sipajte kašiku ulja pa stavite dve kore koje će malo da prelaze ivicu tiganja, zatim stavite preko njih deo nadeva, pa preko njega jednu koru koju ste malo "izgužvali", ponovo deo nadeva, pa tako ponavljajte dok ne utrošite šest kora. Preko nje stavite ostatak nadeva, pa preklopite ivice kora ka unutra, preko nadeva i na kraju sve pokrijte poslednjom korom. Nju podvucite pod ostatak kora.
Premažite je kašikom ulja, poklopite tiganj i stavite na odgovarajuću ringlu da se peče na umerenoj vatri. Povremeno protresite tiganj. Kada se donja strana ispeče, pomoću poklopca, okrenite pitu sa druge strane i pecite još nekoliko minuta. Poslužite toplu uz kiselo mleko, jogurt ili po želji...





Нема коментара:
Постави коментар