петак, 2. септембар 2011.

Pečene paprike sa sirom i pavlakom

Potrebno je:
oko 15 pečenih paprika (crvenih, žutih)
oko 200 g tvrđeg sira
čaša kisele pavlake
2 jaja
so, peršun, biber i
malo ulja
Priprema:
              Na dno vatrostalne posude, stavi malo ulja i poređaj jedan sloj pečenih paprika presečenih na pola, malo ih posoliti i pobiberiti, pa ih premažite tanjim slojem kisele pavlake. Preko nje narendajte sir, pa stavite drugi deo paprika, pa rendani sir. Zatim izmešajte jaja sa ostatkom kisele pavlake i prelijte preko sira. Pospite odozgo peršun, poprskajte uljem i stavite u rernu da se dobro zapeče.

13 коментара:

  1. Moze.moze.Ovo iz rerne ..za mene:) odlicna kombinacija;)

    ОдговориИзбриши
  2. Mmmmmmmmmm super izgleda, to mi je taman za dijetu, bas cu si sutra napraviti (doduse bez sira i sa jogurtom umjesto pavlake)! Hvala na ideji!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Mmmmm ja obozavam pecene paprike ,ovo cu morati probati :)

    ОдговориИзбриши
  4. baš obožavam pečene paprike, a još ovako s vrhnjem, odlično

    ОдговориИзбриши
  5. Jako finoooo;) Mogu misliti kako je ukusno, ipak ukus pečenih paprika je specifičan, a uz ove dodatke to je gozba:)

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam pečene paprike, i ova varijanta sa sirom i pavlakom izgleda i zvuči odlično!!! Ovo se mora isprobati :)

    ОдговориИзбриши
  7. Isprobano već i dobro je :-)

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман17 април, 2018

    Da li se koristi trapist ili obican sir?
    Hvala,pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam koristila masniji tvrdi sir a može i kačkavalj, trapist i sl. Pozdrav i vama!

      Избриши
  9. Фантастично! Додала сам мало и неутралне павлаке.

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala Ivanka na isprobavanju mog recepta a verujem da je ukusno i sa dodatkom neutralne pavlake. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши