Evo još jednog brzog jela sa povrćem, zahvalnog zbog mogućnosti odabira vrste mesa i povrća, zavisi šta vaši ukućani više vole...
POTREBNO JE:
oko 300 gr svinjskog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 paprike (crvene, žute)
2-3 paradajza
1 šargarepa
1 manja tikvica
so, biber, peršun
ulje
PRIPREMA:
Meso isecite na kockice oko 1 cm, i stavite ga na zagrejano ulje i pržite ga nekoliko minuta. Izvadite ga pa na istom ulju stavite seckan crni luk pa ga kratko propržite. Ubacite šargarepu iseckanu na kolutove pa nastavite 2-3 min. sa prženjem. Sada dodajte paprike i tikvicu isečene na kolutove, propržite i nju i najzad ubacite paradajz isečen na komade. Posolite, pobiberite i vratite meso u povrće i na kraju dodajte iseckan peršunov list. Nastavite sve zajedno da dinstate, tj. pržite dok povrće ne omekša. Sve ukupno vreme za pripremu ovog jela je oko 30-40 minuta.
POTREBNO JE:
oko 300 gr svinjskog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 paprike (crvene, žute)
2-3 paradajza
1 šargarepa
1 manja tikvica
so, biber, peršun
ulje
PRIPREMA:
Meso isecite na kockice oko 1 cm, i stavite ga na zagrejano ulje i pržite ga nekoliko minuta. Izvadite ga pa na istom ulju stavite seckan crni luk pa ga kratko propržite. Ubacite šargarepu iseckanu na kolutove pa nastavite 2-3 min. sa prženjem. Sada dodajte paprike i tikvicu isečene na kolutove, propržite i nju i najzad ubacite paradajz isečen na komade. Posolite, pobiberite i vratite meso u povrće i na kraju dodajte iseckan peršunov list. Nastavite sve zajedno da dinstate, tj. pržite dok povrće ne omekša. Sve ukupno vreme za pripremu ovog jela je oko 30-40 minuta.
Zoro, ovo miriše do mene.
ОдговориИзбриши