Ovaj kolač, tj. recept nećete nigde naći, jer sam i njega osmislila, kao i mnoge druge. Šta ću, kada volim experimente u kuhinji. Brz, jevtin a ukusan...
POTREBNO JE:
oko 250 gr petit keksa
1/2 l mleka
1 puding od čokolade
2-3 štangle čokolade za kuvanje
2 dl soka od narandže
5 kašike gustina (ili pudinga od vanile)
10 kašike šećera
nekoliko raznobojnih žele bombona
PRIPREMA:
Na odgovarajuću tacnu poređajte keks kratko provučen kroz sok.
U jedan sud stavite 5 kašika šećera i kada se otopi (karamelizuje) dodajte mleko i pustite da provri. Posebno rastvorite puding od čokolade i ukuvajte u mleku. Na kraju ubacite oko 30 gr čokolade i kada se otopi sklonite sa vatre. Premažite preko poređanog keksa.
U drugi sud stavite da provri 1 dl vode sa 5 kašika šećera pa dodajte gustin ili puding rastvoren u soku. Kuvajte 3-4 min. uz mešanje pa sklonite sa vatre. Iseckajte žele bombone i dodajte ih u smesu pa sve izmešajte. Smesu rasporedite (premažite) preko tamne smese.
Preko poređajte ostatak keksa, malo pritisnite da se dobro prilepe i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Kolač prelijte ređom čokoladnom glazurom ili umućenim šlagom.
Hladan kolač secite na željene kocke i služite.
POTREBNO JE:
oko 250 gr petit keksa
1/2 l mleka
1 puding od čokolade
2-3 štangle čokolade za kuvanje
2 dl soka od narandže
5 kašike gustina (ili pudinga od vanile)
10 kašike šećera
nekoliko raznobojnih žele bombona
PRIPREMA:
Na odgovarajuću tacnu poređajte keks kratko provučen kroz sok.
U jedan sud stavite 5 kašika šećera i kada se otopi (karamelizuje) dodajte mleko i pustite da provri. Posebno rastvorite puding od čokolade i ukuvajte u mleku. Na kraju ubacite oko 30 gr čokolade i kada se otopi sklonite sa vatre. Premažite preko poređanog keksa.
U drugi sud stavite da provri 1 dl vode sa 5 kašika šećera pa dodajte gustin ili puding rastvoren u soku. Kuvajte 3-4 min. uz mešanje pa sklonite sa vatre. Iseckajte žele bombone i dodajte ih u smesu pa sve izmešajte. Smesu rasporedite (premažite) preko tamne smese.
Preko poređajte ostatak keksa, malo pritisnite da se dobro prilepe i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Kolač prelijte ređom čokoladnom glazurom ili umućenim šlagom.
Hladan kolač secite na željene kocke i služite.
Нема коментара:
Постави коментар