100 gr suvih šljiva
100 gr suvog grožđa
1 pomorandža
200 gr ovsenih pahuljica
2 kašike džema (ja sam od kajsija)
2 kašike meda
PRIPREMA:
Suve šljive stavite u mlaku vodu dvadesetak minuta da omekšaju, operite suvo grožđe u vruću vodu, pomorandžu sitno iseckajte. Stavite u blender ovsene pahuljice i ostale sasatojke i sve izblendirajte vrlo kratko, pazeći da ne dobijete isuviše tečnu smesu. Od dobijene smese pravite kuglice i ostavite u frižider da se stegnu.
Fin receptić. Onako, zdraviji a ukusan:)
ОдговориИзбришиBila si vredna, vidim pregršt kolačića.
Hvala Nale, sve ove posne kolače sam pravila mojoj ćerki za njenu krsnu slavu S.Nikolu. Inače, uživam da ih pripremam, jer se uglavnom ne peku...
Избриши