понедељак, 29. јун 2015.

Pita sa bundevom prelivena jajima i pudingom

          Ovo je drugačija pita od standardne i jako mi se dopala. Iskoristila sam rendanu bundevu iz zamrzivača...

POTREBNO JE:
ZA KORU:
200 gr brašna
1 jaje
2 kašike šećera
125 gr margarina
1-2 kašike mleka
prstohvat soli
ZA FIL:
oko 800 gr bundeve
100 + 120 gr šećera
50 gr margarina
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice đumbira
2 kesice vanile
4 dl mleka
3 jajeta
1 puding od vanile
PRIPREMA:
              Od brašna, margarina, jajeta i soli zamesite testo i ukoliko je tvrdo dodajte mleko. Dobro umešeno testo stavite da se odmori a za to vreme pripremite fil.
              Rendanu bundevu stavite u odgovarajući sud, dodajte 100 gr šećera, margarin, cimet, đumbir i 1 vanilin šećer, pa kuvajte ali pazite da se ne napravi na kašu. Sklonite sa vatre.
              Testo razvucite, tj. rastanjite u pravougaoni pleh 20x30cm. Izbockajte ga viljuškom pa preko njega rasporedite skuvanu bundevu.
               Sada viljuškom umutite jaja, dodajte 120 gr šećera, vanilu i puding razmešan sa malo mleka. Dodajte ostatak mleka, sve dobro izmešajte, pa dobijenu tečnu smesu kutlačom lagano prelivajte preko bundeve.
               Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta, tj. dok ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар