Još jedna od mojih modifikovanih torti...
POTREBNO JE:
ZA KORU
2 jajeta
200 gr šećera
1 dl mleka
1 dl skuvane nes kafe
1 dl ulja
200 gr brašna
3 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
ZA KREM
7 dl mleka
3 kašike šećera
2 kašike gustina
1 puding od vanile (Dr.Oetker)
150 gr mlevene plazme
100 gr bele čokolade
250 gr margarina
1 vanilin šećer
JOŠ
200 gr šlaga u prahu
2 dl mleka
100 gr čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
Mikserom umutite jaja sa šećrom pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i nes kafu. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i pr. za pecivo. Sve dobro sjedinite i masu ulijte u okrugli pleh (24-26 cm) na koji ste stavili pek papir. Pecite oko 15 min. na 180 st.
Pečenu koru ohladite i isecite popreko 2 puta tako da dobijete 3 kore a po želji možete koru preseći i na 2 dela.
Za krem sipajte mleko u odgovarajući sud, dodajte šećer, vanilu, puding i gustin, sve dobro izmešajte da nema grudvica pa stavite na šporet da se kuva dok se ne dobije potrebna gustina. Sklonite sa vatre, pa u mlak puding dodajte margarin i sve dobro mikserom umutite. Dobijeni puding podelite na dva dela pa u jedan dodajte ml.plazmu i dobro umutite mikserom. U drugi deo dodajte blago otopljenu čokoladu i takođe umutite mikserom.
Posebno umutite šlag sa hladnim mlekom pa u prvi krem dodajte 4-5 kašike a u drugi 3 kašike i lagano umutite mikserom.
Stavite prvu koru na okruglu tacnu za tortu, premažite je polovinom prvog krema pa preko nje nanesite polovinu drugog krema - stavite drugu koru, pa ostatak prvog krema, preko ostatak drugog krema - stavite treću koru.
Tortu ukrasite čokoladnim glazurom i ostatkom šlaga po vašem ukusu.
ZA KORU
2 jajeta
200 gr šećera
1 dl mleka
1 dl skuvane nes kafe
1 dl ulja
200 gr brašna
3 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
ZA KREM
7 dl mleka
3 kašike šećera
2 kašike gustina
1 puding od vanile (Dr.Oetker)
150 gr mlevene plazme
100 gr bele čokolade
250 gr margarina
1 vanilin šećer
JOŠ
200 gr šlaga u prahu
2 dl mleka
100 gr čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
Mikserom umutite jaja sa šećrom pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i nes kafu. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i pr. za pecivo. Sve dobro sjedinite i masu ulijte u okrugli pleh (24-26 cm) na koji ste stavili pek papir. Pecite oko 15 min. na 180 st.
Pečenu koru ohladite i isecite popreko 2 puta tako da dobijete 3 kore a po želji možete koru preseći i na 2 dela.
Za krem sipajte mleko u odgovarajući sud, dodajte šećer, vanilu, puding i gustin, sve dobro izmešajte da nema grudvica pa stavite na šporet da se kuva dok se ne dobije potrebna gustina. Sklonite sa vatre, pa u mlak puding dodajte margarin i sve dobro mikserom umutite. Dobijeni puding podelite na dva dela pa u jedan dodajte ml.plazmu i dobro umutite mikserom. U drugi deo dodajte blago otopljenu čokoladu i takođe umutite mikserom.
Posebno umutite šlag sa hladnim mlekom pa u prvi krem dodajte 4-5 kašike a u drugi 3 kašike i lagano umutite mikserom.
Stavite prvu koru na okruglu tacnu za tortu, premažite je polovinom prvog krema pa preko nje nanesite polovinu drugog krema - stavite drugu koru, pa ostatak prvog krema, preko ostatak drugog krema - stavite treću koru.
Tortu ukrasite čokoladnim glazurom i ostatkom šlaga po vašem ukusu.
Super kombinacija za tvoja kremastu tortu. Ma ti si pravi majstor u svemu.
ОдговориИзбришиHvala ti puno draga prijateljice, da si ovde bliže pa da možeš sve to i probati. Pozdrav iz Požarevca...
Избришиdivna i brza torta pozzz
ОдговориИзбришиHvala puno Majo, torta je izuzetno kremasta i topi se u ustima. Pozdrav i tebi!
Избриши