Duga je zima a salate od povrća nikad dosta...
POTREBNO JE:
1,5 kg crvenih i žutih paprika
1 kg svežeg kupusa
1/2 kg svežih krastavaca
300 gr šargarepe
300 gr zelenog paradajza
1 manji karfiol
nekoliko sitnih glavica crnog luka
biber u zrnu
list celera
ZA MARINADU
Mera za 6 tegle od 800 gr
1,2 litara vode
60 gr soli
200 gr šećera
2 dl sirćeta
(ukoliko imate više ili manje tegli, srazmerno tome povećajte ili smanjite količinu marinade).
Povrće očistite, operite i po želji seckajte i stavite u veći sud. Karfiol odvojite na male cvetiće. Kupus posebno narendajte pa ga dodajte seckanom povrću. Na kraju dodajte i biber u zrnu pa sve dobro promešajte.
Posebno skuvajte vodu, so, šećer i sirće pa kad provri sklonite sa vatre i prelijte preko pripremljenog povrća. Sve dobro izmešajte rukama i punite predhodno oprane i sterilisane tegle, dobro sabijajući, kako bi stalo što više povrća. Tegle zatvorite original poklopcem, stavite ih u veći sud naliven vodom do grlića tegli i pustite da voda provri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte (pasterizujte) još desetak minuta (Voda ne sme da ključa za to vreme). Nakon tog vremena sklonite sa vatre i ostavite da se tegle u vodi ohlade.
Ohlađene tegle obrišite i ostavite sa ostalom zimnicom do upotrebe.
POTREBNO JE:
1,5 kg crvenih i žutih paprika
1 kg svežeg kupusa
1/2 kg svežih krastavaca
300 gr šargarepe
300 gr zelenog paradajza
1 manji karfiol
nekoliko sitnih glavica crnog luka
biber u zrnu
list celera
ZA MARINADU
Mera za 6 tegle od 800 gr
1,2 litara vode
60 gr soli
200 gr šećera
2 dl sirćeta
(ukoliko imate više ili manje tegli, srazmerno tome povećajte ili smanjite količinu marinade).
Povrće očistite, operite i po želji seckajte i stavite u veći sud. Karfiol odvojite na male cvetiće. Kupus posebno narendajte pa ga dodajte seckanom povrću. Na kraju dodajte i biber u zrnu pa sve dobro promešajte.
Posebno skuvajte vodu, so, šećer i sirće pa kad provri sklonite sa vatre i prelijte preko pripremljenog povrća. Sve dobro izmešajte rukama i punite predhodno oprane i sterilisane tegle, dobro sabijajući, kako bi stalo što više povrća. Tegle zatvorite original poklopcem, stavite ih u veći sud naliven vodom do grlića tegli i pustite da voda provri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte (pasterizujte) još desetak minuta (Voda ne sme da ključa za to vreme). Nakon tog vremena sklonite sa vatre i ostavite da se tegle u vodi ohlade.
Ohlađene tegle obrišite i ostavite sa ostalom zimnicom do upotrebe.
Нема коментара:
Постави коментар