среда, 4. новембар 2015.

Bećarac sa piletinom

        Ovo je moje omiljeno jelo. U sezoni koristim sveže paprike i paradajz a tokom zime pečene paprike ili iz zamrzivača koje ostavljam na ovaj način, jer tako nemaju onaj karakterističan miris na zelene paprike...

 POTREBNO JE:
po potrebi batake sa karabatacima
3 veće glavice crnog luka
4-5 paprika
4-5 paradajza
2-3 čena belog luka
malo ljute paprike (ja koristim i tucanu)
po ukusu soli i bibera
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
list peršuna
ulje
PRIPREMA.
               Na ulju propržite batake i karabatake, dodajte crni luk isečen na rebarca, dinstajte 2-3 minuta pa dodajte seckanu papriku. Nastavite da pržite dok paprika malo ne omekša, pa dodajte seckan oljušten paradajz. Posolite i pobiberite i uz mešanje pržite još 15- 20 minuta. Na kraju dodajte seckan beli luk, brašno, alevu papriku i ukoliko je potrebno malo tople vode. Smanjite vatru i krčkajte još nekoliko minuta i pred kraj dodajte seckan peršun.
             



1 коментар: