Probala sam da spremim prženice u zdravijoj varijanti i oduševila sam se kako su ukusne a i manje masne...
POTREBNO JE:
7-8 kriški bajatog hleba
3 jajeta
3 kašike kisele pavlake
po ukusu soli
malo ulja
PRIPREMA:
Na odgovarajući pleh stavite pek papir i premažite ga uljem. Jaja umutite penasto, dodajte kiselu pavlaku, posolite, pa svaku krišku hleba dobro umočite sa obe strane u dobijenu smesu. Stavljajte na pleh i pecite u predhodno zagrejanoj rerni na najjačoj temperaturi. Odmah zatim smanjite na 200 st. i pecite 3-4 minuta, tj. dok kriške ne porumene.
Prženice poslužite vruće uz jogurt, mleko, sir itd...
POTREBNO JE:
7-8 kriški bajatog hleba
3 jajeta
3 kašike kisele pavlake
po ukusu soli
malo ulja
PRIPREMA:
Na odgovarajući pleh stavite pek papir i premažite ga uljem. Jaja umutite penasto, dodajte kiselu pavlaku, posolite, pa svaku krišku hleba dobro umočite sa obe strane u dobijenu smesu. Stavljajte na pleh i pecite u predhodno zagrejanoj rerni na najjačoj temperaturi. Odmah zatim smanjite na 200 st. i pecite 3-4 minuta, tj. dok kriške ne porumene.
Prženice poslužite vruće uz jogurt, mleko, sir itd...
Obozavam przenice iz rerne. Tek pre godinu dana sam saznala kako se radi. Sjajne su, ja stavim jednu kasiku ulja i mleko. Pecem 12 do 14 minuta (duze ne treba) kao sto ste vi opisali. Kuhinja ne mirise satima na przenice i nisu masne, a desilo mi se jednam da zaboravim i da stavim ulje i nije bilo problema. Srdacan pozdrav
ОдговориИзбришиHvala na komentaru i drago mi je da ti se dopadaju, U pravu si, ovako se ne oseća onaj miris u kuhinji a i ne upijaju ulje Pozdrav i tebi <3
ИзбришиHvala na komentaru i drago mi je da ti se dopadaju, U pravu si, ovako se ne oseća onaj miris u kuhinji a i ne upijaju ulje Pozdrav i tebi <3
Избриши