Kada hoću brz ručak, bez puno razmišljanja, ovo mi je jedna od varijanti, s' tim što često promenin sastav namirnica prema trenutnim zalihama u frižideru i ostavi...
POTREBNO JE:
300 gr svinjskog mesa (but, plećka)
1 veća glavica crnog luka
2-3 krompira
1 veći paradajz
100 gr pirinča
1 list lorbera
1 suva paprike
list peršuna, celera
po ukusu soli i ml. bibera
1 kašiku suvog biljnog začina
1 kašičice ml. aleve paprike
ulje
PRIPREMA:
Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte meso isečeno na manje komade i dinstajte nekoliko minuta. Kada meso malo omekša, dodajte lorber, seckan paradajz, seckanu suvu papriku, krompir isečen na manje komade, pirinač, so, biber, suvi biljni začin i alevu papriku. Sve dobro izmešajte pa preručite u odgovarajuću posudu (vatrostalnu ili drugu sa poklopcem), nalijte vode da sve dobro ogrezne, poklopite i stavite u rernu. Pecite oko 20 minuta, zatim sklonite poklopac (ukoliko je sva voda isparila dodajte još malo vruće vode), dodajte seckan peršun, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Gotovo jelo poslužite toplo uz salatu po vašem izboru.
POTREBNO JE:
300 gr svinjskog mesa (but, plećka)
1 veća glavica crnog luka
2-3 krompira
1 veći paradajz
100 gr pirinča
1 list lorbera
1 suva paprike
list peršuna, celera
po ukusu soli i ml. bibera
1 kašiku suvog biljnog začina
1 kašičice ml. aleve paprike
ulje
PRIPREMA:
Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte meso isečeno na manje komade i dinstajte nekoliko minuta. Kada meso malo omekša, dodajte lorber, seckan paradajz, seckanu suvu papriku, krompir isečen na manje komade, pirinač, so, biber, suvi biljni začin i alevu papriku. Sve dobro izmešajte pa preručite u odgovarajuću posudu (vatrostalnu ili drugu sa poklopcem), nalijte vode da sve dobro ogrezne, poklopite i stavite u rernu. Pecite oko 20 minuta, zatim sklonite poklopac (ukoliko je sva voda isparila dodajte još malo vruće vode), dodajte seckan peršun, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Gotovo jelo poslužite toplo uz salatu po vašem izboru.
Volim ovakva jela i vjerujem da je ovo odlično. A imaš sve u jednome, i meso i prilog.
ОдговориИзбришиJa ih volim jer mogu da eksperimentišem sa sastojcima. Pozdrav iz trenutno tmurnog Požarevca...
Избриши