петак, 17. август 2018.

Pašteta od pilećih grudi i džigerice

          Želela sam da svojoj porodici a posebno svojim unucima pripremim ovu ukusnu i zdravu paštetu, koju će jesti za diručak ili večeru, umesto kupljene koja je puna aditiva i kojekakvih nezdravih dodataka. Predlažem Vam da je i Vi pripremite i poslužite svojoj porodici umesto gotovih nezdravih suhomesnatih proizvoda...


POTREBNO JE:
300 gr pileće džigerice
200 gr pilećih grudi
1 veća glavica crnog luka
1 skuvana šargarepa
2 kuvana jajeta
1 kašika senfa
1 čen belog luka
po ukusu soli i ml. bibera
3-4 kašike ulja
             Skuvajte šargarepu i jaja. Na ulju pržite belo pileće meso isečeno na kocke i sečenu džigericu pa nakon 2-3 minuta dodajte seckan crni luk i sve zajedno pržite poklopljeno uz povremeno mešanje još najmanje 15 min. dok se sve ne isprži. Prohladite  i stavite u blender u koji ćete dodati i kuvana jaja, kuvanu šargarepu, beli luk, senf, so i biber pa sve dobro izblendirajte dok ne dobijete smesu poput svake paštete. Pripremljenu šargarepu preručite u odgovarajuće posudice i čuvajte u frižideru, poklopljene prozirnom folijom.







                 Probala sam i verziju  sa kuvanim pilećim džigericama, pilećim fileom i crnim lukom a ostalo je sve isto. Mogu vam reći da je ukus manje-više isti samo što je na ovaj način pašteta malo ređa i kremastija.


           


1 коментар: