субота, 29. септембар 2018.

Juneća jetrena pašteta

           Volim da spremam domaće paštete, obzirom da izbegavam one industrijske (kupovne), jer ne znam šta sve stavljaju unutra. Na red je došla i ova pašteta i mogu vam reći da je jako ukusna...

POTREBNO JE:
300 gr juneće (teleće) džigerice
1 glavica crnog luka
2 kuvana jajeta
3 kašike kisele pavlake
100 gr margarina
1 kašičica senfa
po ukusu soka od limuna
po ukusu soli i bibera
ulje
PRIPREMA:
               Na ulju ispržite sitno iseckanu džigericu i iseckan crni luk, posolite i pobiberite pa ostavite da se ohladi. Skuvajte jaja pa ih oljuštite.
               U blender stavite isprženu džigericu, dodajte jaja, kiselu pavlaku, senf, limunov sok, so, biber i omekšan margarin i sve dobro izblendirajte. Pašteta je spremna za služenje.



Нема коментара:

Постави коментар