понедељак, 17. септембар 2018.

Pica burek

            Idealan je za doručak ili večeru...

POTREBNO JE:
1/2 kg tanjih kora za pitu
150 gr šunke
100 gr suvog vrata
100 gr pečenice
100 gr kačkavalja
po ukusu kečapa
1 dl ulja
1 dl kisele vode
PRIPREMA:
            Pomešati ulje i kiselu vodu. Na uljem podmazanu okruglu tepsiju staviti 4 kore tako da prelaze ivicu tepsije. Kore poprskati mešavinom ulja i kisele vode, staviti po malo kečapa, šunke i suvog vrata, preko po dve naborane kore, poprskane mešavinom ulja i kisele vode, pa malo kečapa, šunke i pečenice. Preko ponovo po dve naborane kore, poprskane mešavinom ulja i kisele vode, pa malo kečapa i narendanog kačkavalja. Ponoviti postupak dok se ne utroši sav materijal.
            Na kraju podviti kore koje vise, prema sredini, koje takođe treba poprskati mešavinom ulja i kisele vode. Ovako složen pica burek peći u rerni, zagrejanoj na 250 st. oko 15 min. pa smanjiti na 200 st. i peći još oko15 min. tj. dok ne porumeni.








Нема коментара:

Постави коментар