субота, 15. септембар 2018.

PITA SA ŠAMPINJONIMA I ML.MESOM

             Šampinjone često koristim u svojoj kuhinji a posebno volim da ih upotrebim za pitu jer se tada najmanje oseća njihov karakterističan miris a ovako u kombinaciji sa ml. mesom, pita je fenomenalnog ukusa... šampinjoni se skoro i ne osećaju (naravno to se posebno odnosi na one koji ih baš ne vole)...


POTREBNO JE:
1/2 kg kora
150 gr ml. mesa
400 gr šampinjona
1 glavica crnog luka
3 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
1/3 čaše kisele vode
1 kašičica aleve paprike
po ukusu soli i ml. bibera
PRIPREMA:
              Sitno isesckajte crni luk pa ga pržite zajedno sa mlevenim mesom 2-3 minuta na malo ulja. Dodajte oprane i rukama izmrvljene šampinjone (nije potrebno da ih sečete na listiće), posolite i pobiberite i nastavite da pržite uz mešanje sve dok ne ispari voda koju su pustili šampinjoni.
              Posebno umutite jaja sa jogurom, pa dodajte ulje, kiselu vodu i al. papriku..
              Podmažite uljem pleh i pitu slažite ovim redom:
              - stavite dve kore jednu do druge složene kao harmonika, premažite sa malo tečnog nadeva...
              - ponovite postupak pa stavite malo nadeva od šampinjona i ml. mesa...
              - isto uradite dok ne utrošite sav materijal (ostavite malo tečnog nadeva za prelivanje poslednjih kora koje treba da budu na vrhu). Ovako složenu pitu isecite na željene kocke.
               Pecite je u zagrejanoj rerni na 220 st. oko 30 minuta, tj. dok ne porumeni.
               Pitu poslužite toplu uz jogurt, kiselo mleko ili po vašoj želji.
       






         

Нема коментара:

Постави коментар