субота, 22. септембар 2018.

Kolač sa višnjama i vanil kremom

           Ukoliko nemate puno vremena, a vaši ukućani žele da se nečim zaslade posle ručka, predlažem vam da pripremite ovaj jednostavan nepečen kolač, za koji vam nisu potrebne skupe i zahtevne namirnice...

POTREBNO JE:
12 keksa petit ber
7 dl mleka
3 jaja
7+5 kašika šećera
4 kašike brašna
3 + 3 kašike gustina
3 kesice vanile
oko 300 gr višanja
1 dl soka od višanja
100 gr šlaga u prahu
PRIPREMA:
             Odvojte žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa 3 kašike brašna, 3 kašike gustina i 1 dl hladnog mleka, pa sve dodajte u preostalo provrelo mleko u koje ste dodali 7 kašika šećera i vanilu. Kuvajte, neprestano mešajući, dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre. Ohladite krem pa dodajte čvrsto umućen šam od belanaca. Sve zajedno mutite mikserom, najmanjom brzinom 1 minut.
              U posebnu posudu stavite višnje, 2 dl vode, 1 dl soka od višanja i 5 kašika šećera. Kuvajte oko 3 min. pa dodajte gustin, rastvoren u malo hladne vode. Kada se fil zgusne, sklonite ga sa vatre i ostavite da se ohladi.
              Na odgovarajuću tacnu za služenje poređajte keks, koji ste predhodno pokvasili u sok od višanja. Preko keksa stavite fil sa višnjama, pa žuti krem i na kraju umućen šlag.
              Ostavite kolač da se dobro ohladi, zatim ga secite na kocke i poslužite.





Нема коментара:

Постави коментар