Za sve čokoljupce a i ostale sladokusce predlažem ovaj jednostavan recept za tortu, koja će vas svojim predivnim ukusom zasigurno očarati...
POTREBNO JE:
Za koru:
140 gr brašna
200 gr šećera
2 kašike kakaoa
1/2 kašičice soli
1 kašika pr. za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
2 jajeta
120 ml mleka
60 ml ulja
1 vanilin šećer
150 ml vode
1 kesica instant kafe
1 kašika soka od limuna
ili sirćeta
Za krem:
2,5 dl pavlake za kuvanje
50 gr čokolade za kuvanje
3 kašike kakaoa
5 kašika šećera
1 kašika gustina
PRIPREMA:
U posudu za mućenje stavite suve sastojke (brašno, šećer, vanilu, kakao, pecivo, s.bikarbonu,so,) izmešajte kašikom pa dodajte vlažne sastojke (jaja, ulje i mleko pa sve dobro umutite mikserom. Posebno u provrelu vodu umešajte instant kafu pa je sipajte u predhodno umućene sastojke. Ponovo umutite mikserom smanjenom brzinom i na kraju dodajte sok od limuna ili sirće. Dobijenu smesu sipajte u veliki pravougaoni pleh prekriven pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 st. oko 40 minuta. Pečenu koru ohladite pa je presecite dva puta uzduž tako da dobijete 3 kore.
Posebno u sud za kuvanje sipajte pavlaku, šećer, kakao, čokoladu i gustin pa kuvajte na laganoj vatri dok ne dobije dovoljnu gustinu.
Na dugačku tacnu za serviranje stavite prvu koru, premažite je kremom, preko krema stavite drugu koru, premažite je kremom i na kraju treću koru i premažite kremom.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.
PS. Ukoliko želite, umesto kremom, možete celu tortu premazati šlagom.
POTREBNO JE:
Za koru:
140 gr brašna
200 gr šećera
2 kašike kakaoa
1/2 kašičice soli
1 kašika pr. za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
2 jajeta
120 ml mleka
60 ml ulja
1 vanilin šećer
150 ml vode
1 kesica instant kafe
1 kašika soka od limuna
ili sirćeta
Za krem:
2,5 dl pavlake za kuvanje
50 gr čokolade za kuvanje
3 kašike kakaoa
5 kašika šećera
1 kašika gustina
PRIPREMA:
U posudu za mućenje stavite suve sastojke (brašno, šećer, vanilu, kakao, pecivo, s.bikarbonu,so,) izmešajte kašikom pa dodajte vlažne sastojke (jaja, ulje i mleko pa sve dobro umutite mikserom. Posebno u provrelu vodu umešajte instant kafu pa je sipajte u predhodno umućene sastojke. Ponovo umutite mikserom smanjenom brzinom i na kraju dodajte sok od limuna ili sirće. Dobijenu smesu sipajte u veliki pravougaoni pleh prekriven pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 st. oko 40 minuta. Pečenu koru ohladite pa je presecite dva puta uzduž tako da dobijete 3 kore.
Posebno u sud za kuvanje sipajte pavlaku, šećer, kakao, čokoladu i gustin pa kuvajte na laganoj vatri dok ne dobije dovoljnu gustinu.
Na dugačku tacnu za serviranje stavite prvu koru, premažite je kremom, preko krema stavite drugu koru, premažite je kremom i na kraju treću koru i premažite kremom.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.
PS. Ukoliko želite, umesto kremom, možete celu tortu premazati šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар