Moj jednostavan, brz i ukusan mramorni kolač u obliku štrudle...
POTREBNO JE:
1 i 1/2 šolja brašna
1 kašika pr. za pecivo
1 i 1/4 šolje šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike vode
3/4 šolje otopljenog margarina
1 vanilin šećer
2-3 jaja
1/4 šolje mleka
po želji prah šećera
PRIPREMA:
U manju posudu dobro izmešajte kakao i vodu. U odgovarajuću posudu zagrejte margarin, šećer i vanilu, sklonite sa vatre pa mutite mikserom uz postepeno dodavanje jaja (smesa treba da podseća na ređu smesu za palačinke). Smanjite brzinu i dodajte brašno sa pecivom, naizmenično sa mlekom.
U posudu sa kakaom dodajte manji deo gornje (svetle) smese i izmešajte mikserom.
Manji dugačak i uzan pleh podmažite uljem, pospite brašnom pa sipajte svetli deo. Preko sipajte tamni deo i kašičicom išarajte po želji. Kolač pecite na 180-200 st. oko pola sata. Ohladite ga, pospite prah šećerom, isecite i poslužite.
PS. Ukoliko želite da vam kolač bude deblji, udvostrućite meru namirnica.
POTREBNO JE:
1 i 1/2 šolja brašna
1 kašika pr. za pecivo
1 i 1/4 šolje šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike vode
3/4 šolje otopljenog margarina
1 vanilin šećer
2-3 jaja
1/4 šolje mleka
po želji prah šećera
PRIPREMA:
U manju posudu dobro izmešajte kakao i vodu. U odgovarajuću posudu zagrejte margarin, šećer i vanilu, sklonite sa vatre pa mutite mikserom uz postepeno dodavanje jaja (smesa treba da podseća na ređu smesu za palačinke). Smanjite brzinu i dodajte brašno sa pecivom, naizmenično sa mlekom.
U posudu sa kakaom dodajte manji deo gornje (svetle) smese i izmešajte mikserom.
Manji dugačak i uzan pleh podmažite uljem, pospite brašnom pa sipajte svetli deo. Preko sipajte tamni deo i kašičicom išarajte po želji. Kolač pecite na 180-200 st. oko pola sata. Ohladite ga, pospite prah šećerom, isecite i poslužite.
PS. Ukoliko želite da vam kolač bude deblji, udvostrućite meru namirnica.
Нема коментара:
Постави коментар