среда, 13. јануар 2021.

Panj torta

           Ovu ukusnu dekorativnu, kremasto-čokoladnu tortu sam pravila svom unuku za rođendan a vi je možete napraviti kao božićnu, novogodišnu ili bilo koju svečaniju priliku. Nećete se pokajati...👌😋❤


POTREBNO JE: 
Za kore:
7 jaja
10 kašike šećera
2 kašike jake skuvane kafe
90 gr margarina
2 vanilin šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaoa
Za krem: 
1 litar mleka
2 pudinga od čokolade
3 kašike kakaoa
5 kašika šećera
1 vanilin šećer
150 gr čokolade za kuvanje
200 gr putera ili margarina
PRIPREMA: 
            Odvojte belanca od žumanaca u odvojene posude. Mutite belanca sa 5 kašika šećera oko 5 min.
Posebno mutite žumanca sa 5 kašika šećera dok ne pobele, oko 2 minuta. Posebno izmešajte suve sastojke (brašno, kakao i pecivo) pa u to dodajte umućena žumanca i otopljen margarin sa kafom. Sve dobro izmešajte pa u tu smesu dodajte umućen šam od belanaca i pažljivo izmešajte špatulom.
Veći deo dobijene smese sipajte u veći pleh a manji deo u manji pleh, koje ste obložili pek papirom.
Pecite kore oko 10-15 minuta na 180 stepeni (zavisno od rerne). Pečene kore ohladite pa urolajte.
           U manji sud stavite puding, kakao i oko 2 dl mleka pa sve dobro izmešajte. Ostatak mleka sipajte u veći sud, dodajte šećer pa kuvajte dok ne provri. U provrelo mleko dodajte rastvoren puding pa kuvajte dok se ne zgusne. Pri kraju dodajte čokoladu, pa kada se otopi, sklonite sud sa vatre i ostavite da se hladi. Posudu pokrijte tankom prijanjajućom folijom. Umutite margarin sa vanilin šećerom pa ga dodajte pudingu i mikserom dobro umutite.
            Razvijte veću urolanu koru pa je premažite tanjim slojem krema i ponovo je urolajte. To isto uradite i sa manjom korom. Od dobijenih kora isecite delove za panj kao što sam ja uradila ili ih isecite po vašoj želji. Na dugačku tacnu za tortu poređajte delove, premažite ih ostatkom krema, išarajte viljuškom i sl. Ukrasite, tj. dekorišite panj po svojoj želji. 
PS. Ja sam pečurkice pravila od smese za puslice a listiće od gustina i prehrambene jestive boje. Za travu sam stavila kokosovo brašno i neku kap zelene boje u kesu, zatvorila i malo protresla da se kokosovo brašno oboji. 
 








Нема коментара:

Постави коментар