Verujem da nekada razmišljate šta da skuvate za ručak sa svinjskim mesom. Ako ste neodlučni pripremite ovo ukusno i pikantno jelo koje će se verujem dopasti i vama i vašim dragim ukućanima. Uz njega možete kao prilog poslužiti i pire krompir ili makarone što je dodatna kombinacija 👌
500 gr svinjskog mesa od
buta ili plećke
oko 200 gr šampinjona
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 pune kašike brašna
1 kašika aleve paprike
po želji ljute tucane paprike
3-4 kašike belog vina
po ukusu soli i ml. bibera
1 kašika suvog biljnog začina
ulje ili mast
PRIPREMA:
Meso isecite na manje komade, šampinjone operite i isecite na listiće, crni luk na sitno.
U sud stavite ulje ili mast i na njemu pržite meso nekoliko minuta pa dodajte crni luk. Kada luk omekša dodajte šampinjone, prodinstajte sve zajedno još neki munut a onda dodajte brašno i alevu pariku. Nakon minut-dva nalijte malo tople vode, posolite, pobiberite, dodajte suvi začin, poklopite i na slabijoj vatri kuvajte uz povremeno mešanje i po potrebi dolivanja po malo tople vode. Kada meso omekša, dodajte vino i seckani beli luk. Nakon 3-4 minuta, sklonite sud sa vatre i toplo jelo poslužite uz neki prilog i sezonsku salatu.
Нема коментара:
Постави коментар