уторак, 26. јануар 2021.

Prevrnuta nepečena torta

          Ovu brzu, jednostavnu i ukusnu kremastu tortu sam napravila takoreći "u hodu" od namirnica koje sam trenutno imala u kući i verujte malo je reći da sam bila zadovoljna...👌 Samo da je bila malo veća 😋😉

POTREBNO JE: 
Za I deo: 
3 dl mleka
3 kašike šećera
1 puding od čokolade
150 gr mlevenih oraha
100 gr margarina
Za II deo: 
3 dl mleka
2 kašike šećera
puding od vanile
150 gr mlevenog keksa
100 gr margarina
Za III deo: 
4 dl mleka
5 -6 kašika šećera
6-7 kašika griza
2 vanilin šećera
1 jaje
50 gr margarina
PRIPREMA: 
          Za prvi deo sipajte u posudu mleko, dodajte šećer i puding od čokolade, sve dobro sjedinite, stavite na šporet i kuvajte dok se ne zgusne. Na samom kraju dodajte orahe, kuvajte još minut-dva pa sklonite sa vatre. Kada se prohladi dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
          Za drugi deo uradite sve isto samo što umesto pudinga od čokolade dodajete puding od vanile a umesto oraha dodajete mleveni keks.
          Za treći deo sipajte u posudu mleko, dodajte šećer i vanilu pa kada provri dodajte griz i kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte 2 jajeta, sklonite sa vatre i sve dobro umutite mikserom. Kada se prohladi dodajte margarin i ponovo izmiksajte.
          Okruglu posudu obložite celu providnom tankom prijanjajućom folijom pa najpre sipajte treći deo, preko njega drugi i na kraju treći deo. Pokrijte i odozgo folijom pa ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne.
          Okrenite tortu na okruglu tacnu za tortu, uklonite foliju pa je poslužite...
 



Нема коментара:

Постави коментар