Obradujte svoju porodicu i spremite im za doručak ili večeru ove predivne, ukusne i mekane kifle.
Sigurna sam da će tražiti ponovo da im spremite...
POTREBNO JE: 5 čaša brašna
1 čaša mleka
1 čaša vode
pola čaše ulja
1 jaje
1 kesica suvog kvasca
1 kašika šećera
2 kašičice soli
po potrebi sira
po želji susama
PRIPREMA:
U vanglu za mešenje stavite prosejano brašno, so, belance, ulje i mlako mleko u koje ste izmešali kvasac i šećer. Sve zajedno umesite rukama uz dodavanje mlake vode.
Umešeno testo pokrijte providnom folijom ili krpom i ostavite da se udvostruči a zatim ga izručite na pobrašnjenu radnu površinu i pažljivo ga podelite na dve lopte.
Loptu razvijte u veliki krug pa ga podelite na trouglove. Na početku svakog kruga stavljajte po malo sira, urolajte trougao u obliku kifle i stavljajte na podmazan pleh.Tako uradite i sa drugom loptom testa.
Pokrijte kifle i ostavite da odmaraju oko 15 minuta a zatim ih premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko dvadesetak minuta, (zavisno od rerne), tj. dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар