субота, 12. фебруар 2022.

Oblande sa alvom, lešnikom i čokoladom

          Obožavam oblande jer su vrlo zahvalne za kombinaciju filova. Ovom prilikom sam improvizovala recept tako što sam koristila alvu sa lešnikom i verujte ukus je fenomenalan.
Ukoliko ne možete naći alvu sa lešnicima, možete koristiti neku drugu pa u fil dodati lešnike.
Umesto lešnika možete koristiti i orahe.

 
POTREBNO JE
1 manja oblanda
200 gr alve sa lešnikom 
100 gr čokolade
150 gr lešnika
200 gr šećera
2,5 dl mleka
pola pakle margarina
PRIPREMA: 
            U posudu sipajte mleko, šećer, čokoladu, alvu sa lešnikom i margarin i kuvajte dok se sve ne otopi. Kuvajte dok se smesa ne zgusne ali vodite računa da je ne prekuvate jer će se naknadno stegnuti pri hlađenju. Smesu podelite na četiri dela i filujte listove oblandi.
Poslednji list oblande nemojte filovati. Pritisnite oblandu pa preko nje stavite neki malo teži predmet kako bi se svi listovi slepili jedan na drugi.
Dobro je ohladite pa je secite na željene komade (kocke) i poslužite.



Нема коментара:

Постави коментар