субота, 12. фебруар 2022.

Šlag torta sa jagodama i keksom

         Obožavam ovako brze i lagane voćne torte koje ne traže puno vremena a ni namirnica. Izuzetno je kremasta i osvežavajuća a umesto jagoda možete koristit i maline, kupine, višnje ili drugo voće koje imate ili volite...
POTREBNO JE: 
oko 15 komada 
četvrtastog keksa
150 gr mlevenog plazma keksa
6 dl mleka
1 kesica pudinga sa ukusom karamela
200 gr šlaga u prahu
2 dl kisele vode
5 kašike prah šećera
1 kesica vanile
1 čaša kisele pavlake
oko 300 gr jagoda
(ja sam koristila iz zamrzivača)
PRIPREMA: 
           Skuvajte puding u mleku pa u njega dodajte mleveni keks. Dobro izmešajte pa sklonite sa vatre.
Posebno umutite šlag sa kiselom vodom a posebno lagano izmešajte kiselu pavlaku sa prah šećerom i vanilom. Polovinu šlaga odvojte za ukrašavanje torte a u ostatak dodajte kiselu pavlaku i krupno seckane jagode (ostavite nekoliko za dekoraciju). Sve pažljivo izmešajte špatulom (nemojte mikserom).
Na odgovarajuću tacnu poređajte četvrtast keks koji ste predhodno pokvasili u sok koji su pustile jagode prilikom odmrzavanja (ili u mleku). Preko keksa rasporedite krem pa preko njega šlag sa jagodama.
Odozgo tortu dekorišite šlagom koji ste odvojili i jagodama. Ostavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa je  poslužite.




Нема коментара:

Постави коментар